"Arkadaslar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti seyhler, dervisler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En dogru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatidir. "

bush ve ayakkabı

23 Kasım 2008 Pazar

yigit bulut bugun ne yazdı..?leman son hafta kapak

Türkiye’yi ‘bölüyorlar’ biz bakıyoruz! Ekonomik kriz var... Sadece cebimiz mi etkileniyor? Yaşarken fark etmiyoruz ama “kabullenme” katsayımız artıyor! 2001’i hatırlayın! Kriz öncesi neleri tartışırdık, kriz sonrası “neleri” kabul eder hale geldik! Hatta o kadar “uysal ve sorgulamaz” olduk ki Derviş “isimli” biri “muhtar dahi seçilmeden” süper yetkilerle bakan oluverdi.

Sadece bizler mi “sustuk”? Yüzde 55’in üzerinde oy alan üç partili koalisyon bile “sesini” çıkaramadı! Sadece krizi konuştuk, acı çektik, aç kaldık kabullenme katsayımız arttı! Avrupa Birliği bastırdı, 15 günde 15 yasa... Sonrasında başka düzenlemeler... Sonunda “laik-üniter” yapımıza su kattılar. Avrupa Birliği “Ne der?” diye 2001 krizi ve sonrasında “Hava Kuvvetlerimiz” teröristlere karşı “uçakları” kullanamadı! Her şeyimizle oynadılar, her şeyi kabul ettirdiler!

Bugün de aynı oyun farklı “alanlarda” artarak devam ediyor. Yaşadıklarımızın tek bir adı var Türkiye’yi “her anlamda” ve en kötüsü “fiziki” olarak bölüyorlar! Ülkenin “bir bölümünde kalkışma provası” var, bizler farkında değiliz kriz var!

Peki halkımız neden tepkisiz? Cevabı ben değil, bir “okurum” veriyor. Bakın neler yazmış:

“... Halkımızın dayanma gücü de kalmadı. 400 YTL asgari ücret alan bir insan sizce düşünebilir mi? Kaç kişi asgari ücretle çalışıyor? Ailece hesaplansın... İşe gidiş 1 saat.. Dönüş 1.5 saat... (Bekleme süresi var, az sayıda verdikleri otobüsler ve trafik var, itiş kakış var...)

Gün içerisinde yaptığı işi düşünün. Bu insan eve gidince sizce ne yapar?

Okuyabilir mi? Bilgi sahibi olmadan nasıl değerlendirsin olayları objektif bir şekilde. Ne olacak? Dedikodu onu da içine alıp, gönderenin tutsağı yapacak. 100 YTL yol, 100 YTL sigara (Bu streste bırakmak mümkün mü?)... Ev kirası asgari 350-400 YTL

Mutfak masrafları asgari 400-500 YTL... Aidat, telefon, elektrik, doğalgaz, çocukların masrafları vs...

Giyim kuşam, derken... Yardıma bağımlı hale gelmiş bu insanlar yardıma hayır der mi? Kimin eli kimin cebinde olur. Ahlak kalmaz... Önünden gidenin arkasında gitmez mi?

Boş olan beyinleri bilgi bakımından söylüyorum... 3-5 cümleyle subjektif hale getirilmez mi? Ondan sonra kime neyi anlatıp da, değerlerimize sahip çıkalım diyeceğiz... Bu insanlar değerlerinin ne olduğunu bile unutmuşlar... Yani OLAY bitmiş... Formalite yazılar, konuşmalar ve hayat... Zaman hızla geçip gidiyor. Aç gözlü insanlar daha çok kazanmanın peşindeler... Bana yazar mısınız? Biz bu hale nasıl geldik?”

Böyle diyor İlker Tandoğan... Ben daha ne diyeyim? 2001 krizinden bugüne “artan kabullenme” katsayımız ve elimizin altından “her anlamda” kayan güzel ülkemiz! Soros çocukları büyük iş yaptılar!

Ama unutmasınlar henüz her şey bitmedi!

Hiç yorum yok:

marx bize gülümsüyor

Leman 883

KARACA EMLAK GAYRİMENKUL HİZMETLERİ

kelepirx emlak acil satılık emlak ilanları,konut,işyeri,ücretsiz danışmanlık !!!emlax

TEKNİKANALİZ HALİL RENCBER

 
META Tag Generator